MSN prøver seg med karttjeneste

MSN «Virtual Earth» kombinerer kart, satellittbilder og en lokaliseringstjeneste.

MSN «Virtual Earth» kombinerer kart, satellittbilder og en lokaliseringstjeneste.

Etter en god del forhåndsomtale har Microsoft lansert en beta-versjon av en tjeneste som konkurrerer med Google Earth og Google Maps. Tjenesten er døpt «Virtual Earth», og kombinerer kart, satellittbilder og en lokaliseringstjeneste.

    Les også:

Foreløpig er lokaliseringen begrenset til USA, og kart og satellittbilder av andre land enn det forgjettede er svært mangelfulle. Den som prøver å finne huset sitt i Son eller landstedet i Provence blir fort skuffet. For steder i USA er Virtual Earth langt mer spennende.

Lokaliseringstjenesten innebærer at Virtual Earth forteller deg hvor du er, basert enten på din IP-adresse, eller på en nedlastbar ActiveX-kontroll som peiler deg inn med utgangspunkt i hvilke trådløse nettverk du er i stand til å motta. Tjenesten viser hvor du er, på enten et veikart eller et satellittbilde.

Har du et kart eller et satellittbilde oppe, kan du få tjenesten til å vise tilbud i nærområdet. Jeg zoomet meg inn til barndommens New York, det vil si nabolaget til Charter Road i Queens, og ba om å få vist de nærmeste «Delicatessen», «Gas station» og «Supermarket». Helt korrekt fikk jeg opp Nor Pike Service Station, S K Deli, og Pauls Grocery. Ved å bruke piltastene kunne jeg bevege meg østover langs Grand Central Parkway og Jamaica Avenue, og etter hvert dukket det opp stadig nye adresser med tilsvarende tilbud.

Et forsøk på å finne skolene i nærområdet avslørte tjenestens mangler. Junior High School 217 kom fram, men ikke Public School 117 på den andre siden av gata. Til gjengjeld var det mange private skoler, og en del sponsede lenker.

Men dette er en beta, og det er lov å håpe. Ideen er utmerket.

Til toppen