MSN sensurerer lynmeldinger

Et filter i MSN Messenger-tjenesten gjør at mange lynmeldinger ikke kommer fram til mottakeren.

Et filter i MSN Messenger-tjenesten gjør at mange lynmeldinger ikke kommer fram til mottakeren.

Brukere av MSN Messenger 7.5 vil i mange tilfeller kunne oppleve at lynmeldinger de sender til andre, ikke kommer fram. Årsaken skal være en form for sanntidsfiltrering som Microsoft har lagt inn i denne versjonen av klienten. Avsenderen får ikke beskjed om at meldingen er blitt slettet.

Hensikten med filteret er ifølge Jessica Börjel, ansvarlig for kommunikasjonstjenester ved MSN i Sverige, å beskytte brukerne mot skadelig programvare. Til Computer Sweden sier hun at filterteknologien deaktiverer visse lenker, deler av lenkestrenger og filer som har navn som er eller har vært knyttet til en risiko for brukerne. digi.nos testing tyder dog på at ikke bare URL-en blir slettet, men at mottakeren på ingen måte får vite at en melding er blitt sendt. Dette kommer i tillegg til at avsenderen heller ikke får noen beskjed om at meldingen ikke har kommet fram.

En enkel test kan gjøres ved å inkludere strengen "download.php" i en melding. En slik melding blir fjernet av MSNs filter.

Ifølge Computer Sweden kunne ikke Börjel tilby noen oversikt over hvilke tekststrenger som filtreres, men antallet skal være relativt begrenset.

Börjel beklager fraværet av informasjon om meldinger som ikke kommer fram. Hun forteller at Microsoft kontinuerlig evaluerer løsningen, men kan ikke love noen endring på det nåværende tidspunkt.

Til toppen