MSN-tjenester kommer til Netcom-mobiler

Netcoms eier, TeliaSonera, har inngått en avtale som skal gi kundene tilgang til kjente MSN-tjenester.

MSN-tjenester kommer til Netcom-mobiler

Netcoms eier, TeliaSonera, har inngått en avtale som skal gi kundene tilgang til kjente MSN-tjenester.

TeliaSonera har inngått en avtale med Microsoft om at sistnevnte skal være en viktig innholdsleverandør til TeliaSoneras mobile nettportal, SurfPort. Denne portalen ble lansert i 2005 og er tilgjengelige for blant annet de norske Netcom-kundene. Netcom eies av TeliaSonera.

Via portalen skal mobilkundene kunne få enkel tilgang til de mobile utgavene av Microsofts kommunikasjonstjenester. Fra begynnelsen av tilbys MSN Hotmail og MSN Messenger. Disse vil senere erstattes av Windows Live Messenger og Windows Live Mail, som de kommende, oppdaterte tjenestene vil hete.

Avtalen berører mer enn 11 millioner mobilkunder i fem land.

- Vi er svært fornøyde med å knytte til oss en så sterk og ansett innholdsleverandør som Microsoft for vår SurfPort-portal, sier Anders Igel, konsernsjef for TeliaSonera, i en pressemelding. Han mener tjenestene som nå blir tilgjengelige, vil inspirere kundene til å bruke mobilen til annet enn bare samtaler. Målet er å få på plass tjenestene innen sommeren.

Bruken av de nye tjenestene vil i starten være kostnadsfri, hvis man ser bort fra de vanlige kostnadene for dataoverføring. Hva dette innebærer på lenger sikt, er ikke oppgitt.

Til toppen