MTG kjøper svenske Vision

MTG har kjøpt Internett- og mediebladet Vision med målet om å kapre milliongevinster fra Dagens Industri, opplyser sjefredaktør Pontus Forsström til digi.no.

Børsnoterte MTG eier fra før blant annet Finanstidningen og den svenske utgaven av Kapital.

Nå kjøper de nok et blad til sin portefølje av forretningspublikasjoner. Bladet og Internett-tjenesten Vision har de vært ute etter siste året, men med skikkelige seriøse forhandlinger først de siste to månedene, opplyser Pontus Forsström som er grunnlegger og sjefredaktør i Vision.

I fjor slet Vision økonomisk og i juli/august fikk gründeren avisen tilbake igjen fra Spray for en svært billig penge.
Nå kjøper MTG 100 prosent av aksjene, etter å ha hatt muligheten for det også tidligere. Gamleeier Spray får en andel av den nye kjøpesummen som holdes hemmelig for omverdenen.


- Jeg er fornøyd med selve transaksjonen og er sikker på at MTG er en langsiktig eier. Kanskje den mest langsiktige av alle i Norden, sier Forsström.

Nå får han muligheten til å distribuere papirutgaven av avisen, som i fjor måtte redusere til én utgave i uka, til Finanstidningens lesere. Han håper på flere synergier med de andre MTG-eide avisene, ikke minst på markedsføring og salg.

Han sier de to partene i utgangspunktet kom sammen fordi de hadde eksakt samme mål, nemlig å kapre 100 millioner kroner av Dagens Industris omsetning.

Når det gjelder Internett, ser Forsström den virksomheten først og fremst som en veldig god markedsføring av merkenavnet og selve avisen. Vision har 40.000 abonnenter på nyhetsbrevet og har slett ikke tenkt å ta seg betalt.

- Vi planleggger ikke å stenge saiten. Det kan imidlertid hende vi ser på deler av den for å tjene mer penger, sier han.

Til toppen