Mulig avklaring mellom minnebrikkeprodusenter

Minnebrikkeprodusenten Hynix har 6,6 milliarder dollar i gjeld. Etter bruddet med Infineon er det 50-50 for en fire milliarder dollars avtale med Micron.

Minnebrikkeprodusenten Hynix har 6,6 milliarder dollar i gjeld. Etter bruddet med Infineon er det 50-50 for en fire milliarder dollars avtale med Micron.

Sammenbruddet i markedet for minnebrikker gjør det aktuelt med en sanering av produksjonsleddet. Selv om prisene har tatt seg opp i forhold til i fjor høst, er det et stykke igjen før marginen blir positiv. Tredje største Hynix Semiconductor, tidligere kjent som Hyundai Electronics - Samsung er på topp, med amerikanske Micron på andre plass og tyske Infineon på tredje - er foreløpig den som sliter mest. Gjelden har nådd 6,6 milliarder dollar, og kreditorene ønsker å hindre den fra å vokse enda mer.


Hynix har ført parallelle samtaler med henholdsvis Infineon og Micron siden før årsskiftet. Infineon trakk seg onsdag, da selskapets delegasjon i Seoul konstaterte at det ville være vanskelig å oppnå noen særlig synergi. Infineon brøt tilsvarende samtaler med Toshiba i desember, og skal nå være i samtaler med produsenter på Taiwan, som Mosel Vitelic, Nanya Technology og Winbond Electronics.

Hynix fortalte torsdag at Micron er villig til å investere fire milliarder dollar i en avtale med Hynix, for å overta produksjonen av minnebrikker og eventuelt også andre deler av selskapet. Tallet er ikke bekreftet av Micron. Hynix mener det skal være en 50-50 sjanse for at samtalene med Micron fører fram til en avtale.

Til toppen