BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mulig Longhorn-server likevel

Ifølge Microsofts Brian Valentine har ikke selskapet tatt noen endelig beslutning om en mulig Longhorn-server. Behovet kan nemlig være til stede.

21. mars 2003 - 10:27

Microsoft annonserte i november at selskapet ikke ville komme med noe serveroperativsystemet knyttet til lanseringen av det kommende PC-operativsystemet til selskapet, som foreløpig bare kjent under kodenavnet Longhorn.

Årsaken var at selskapet denne våren lanserer Windows Server 2003, og at det derfor ville være for tidlig å lansere en ny serverutgave allerede rundt lanseringen av Longhorn, som til nå har vært planlagt ved slutten av 2004.

    Les også:

Til amerikanske Computerworld sier Brian Valentine, Microsofts senior visepresident for Windows-avdelingen, at dette likevel ikke er endelig bestemt.

Årsaken skal først og fremst være at Longhorn vil kreve serverfunksjonalitet som ikke vil følge med Windows Server 2003. Dette gjelder funksjonalitet for gruppefunksjoner og felles lagring. Om dette vil kreve en helt ny utgave av serveroperativsystemet eller bare en utvidelse av Windows Server 2003, er foreløpig ikke avgjort.

Trolig vil kjernen i operativsystemet - som ifølge Valentines syn også inkluderer nøkkeltjenester som Active Directory og infrastruktur for offentlige nøkler - kunne beholdes. Det er derfor sannsynlig at oppgraderingen vil kunne gjøres gjennom en servicepakke.

Men Valentine forteller samtidig at Windows-teamet ønsker å bruke servicepakkene først og fremst til å rette opp feil.

Om dette betyr at Microsoft likevel vil komme med en Longhorn-utgave av serveroperativsystemet, sier Valentine er for tidlig å svare på.

Samtidig forteller Valentine nå at Longhorn ikke kommer før i 2005, altså noe senere enn tidligere antydet. Dette vil også kunne bety at lanseringen av Blackcomb, operativsystemet som på sikt skal erstatte Longhorn igjen, nå løst planlegges i 2007 eller 2008.

- Vi tror ikke bedriftene kan konsumere disse bølgene raskere enn i perioder på to til tre års varighet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.