Mulig Microsoft-interesse for Nintendo

Verdien på aksjene til Nintendo har økt betydelig etter at Bill Gates skal ha vist interesse for å kjøpe selskapet.

Verdien på aksjene til Nintendo har økt betydelig etter at Bill Gates skal ha vist interesse for å kjøpe selskapet.

Ifølge en artikkel i det tyske magasinet WirtschaftsWoche skal Microsofts formann, Bill Gates, under en analytikerkonferanse i forrige uke ha vist interesse for å kjøpe den japanske spillmaskinprodusenten Nintendo.

- Når Hiroshi Yamauchi ringer, vil jeg svare på telefonen umiddelbart, skal Gates ha sagt. Yamauchi er en av majoritetseierne i Nintendo og hadde fram til 2002 sittet nesten 50 år i presidentstillingen i selskapet.

I ettertid har både Microsoft og Nintendo benektet at noe oppkjøp er aktuelt, og Microsoft hevder at Gates er blitt feilsitert. De to selskapene skal i alle fall offisielt ikke være i samtaler.

Til tross for dette, kursen på Nintendos aksjer skal ha steget med næmere fire prosent etter at sitatet ble kjent.

Nintendo meldte nylig om positive resultater, etter å ha slitt lenge med røde tall. Årsaken skal først og fremst være betydelig salgsvekst av selskapets spillmaskin, GameCube, etter at prisen ble betydelig redusert tidligere i år. Samtidig er det velkjent at Microsoft taper store penger på spillmaskinen Xbox, og et oppkjøp av Nintendo vil både redusere konkurransen og styrke selskapet i kampen mot Sonys PlayStation-produkter.

Til toppen