Mulig milliardpresang til Stento-eiere

Det norske selskapet Stento slår seg sammen med det belgiske SAIT Radio Holland. Dette kan bli milliardbutikk for eierne av Stento. For belgierne eier 40 prosent av et teleselskap som kan være verdt mer enn Stento og SAIT til sammen.

Det norske selskapet Stento slår seg sammen med det belgiske SAIT Radio Holland. Dette kan bli milliardbutikk for eierne av Stento. For belgierne eier 40 prosent av et teleselskap som kan være verdt mer enn Stento og SAIT til sammen.

Det norske selskapet Stento skal slå seg sammen med belgiske SAIT Radio Holland.

Fusjonen mellom de to selskapene skal etter planen gjennomføres innen rimelig kort tid. Planen er at Stento og SAIT går sammen til et selskap hvor aksjonærene i hvert firma vil eie like mye av det nye, fusjonerte selskapet. Dagens børsverdi på SAIT og Stento er til sammen rett oppunder én milliard norske kroner.

Begge selskapene produserer kommunikasjonsutstyr til det profesjonelle markedet, og er markedsledene i sine segmenter. Selskapene vil slå seg sammen for å få større muskler i kampen om pengene i et stadig tøffere marked.

Men fusjonen skjuler muligens en skikkelige presang til de norske aksjonærene: SAIT eier nemlig 40 prosent av den nederlandske delen av det tyske mobilselskapet Debitel. SAIT eier også 32 prosent i den belgiske delen av nevnte selskap.

Debitel er en mobiloperatør uten eget (GSM-)nett. Eierandelene i Debitel skal Site og Stento selge etter at de har slått seg sammen, noe som trolig vil innbringe opp mot én milliard kroner i kassa til det nye selskapet.

Dette bekrefter både administrerende direktør i Stento, Leif Boge og toppsjef i SAIT, Patrick De Groote overfor digi.no i dag.

De to sjefene regner med at salget av SAITs aksjer i Debitel kan innbringe "et sted mellom 500 og 1.000 millioner kroner".

Debitel-aksjene kan med andre ord være verdt mer enn den samlede verdien på SAIT og Stento.

Stento har en markedsverdi på vel 430 millioner kroner mens SAIT har en markedsverdi på 550 millioner kroner - til sammen 980 millioner kroner.

Det er ikke klart når SAIT og Stento kommer til å selge ut sine eierandeler i Debitel Nederland og Belgia, men De Groote sier til digi.no at det ikke er noen tidsramme på det.

- Det er ingen hast. Men det blir før årets slutt, og jeg blir ikke overrasket om dette kommer før sommeren, sier De Groote til digi.no.

Patrick de Groote forteller videre til digi.no at det allerede er flere interesserte i mobilaksjene selskapet eier i Debitel.

- Pengene skal brukes til videre ekspansjon. Det vil si at vi kommer til å kjøpe selskaper, forteller De Groote.

I Nederland har Debitel 960 000 mobilkunder. I Belgia har Debitel 120.000 kunder.

Til toppen