Mulig omkamp om nettleksikon

Kristin Clemet avlyste konkurransen om å lage et statlig nettleksikon, men nå vil opposisjonen kanskje tvinge det igjennom.

På fredag stoppet Kristin Clemet arbeidet med å lage et nettleksikon for norske elever og studenter. Den ambisiøse planen skulle gi elevene og andre som ville betale et svært avansert nettleksikon med lyd og video. Men Clemet synes det ble for dyrt. Nå lukter opposisjonen en mulighet til å påføre den nye regjeringen sitt første nederlag. Det kan derfor likevel være en mulighet for Cappelen og Kunnskapsforlaget AS, som slåss om kontrakten. Trond Giske i Arbeiderpartiet og Ågot Valle i SV sier til Dagens Næringsliv at de ønsker å tvinge igjennom leksikonet likevel. Alene kan ikke SV og Arbeiderpartiet tvinge igjennom et nytt vedtak, men Arne Storevik i Fremskrittspartiet sier at han synes at et nettleksikon er fornuftig.


Fremskrittspartiet sitter i budsjettforhandlinger med Bondevik-regjeringen. Mye kommer nok an på om partene blir enige om nytt statsbudsjett. Da vil Carl I. Hagen neppe påføre sine samarbeidspartnere et nederlag i en så liten sak som nettleksikonet.

Til toppen