Multiformat DVD-brenner for stua

Sony viste i forrige uke fram selskapets første separate DVD-brenner, en enhet for deg som ikke vil satse på én hest i kappløpet mellom de ulike DVD-formatene.

Sony skal med RDR-GX7 være det første selskapet som annonserer en separat DVD-brenner som kan skrive til både DVD+R/RW og DVD-R/RW-formatene. Usikkerheten om hvilket av disse formatene som vil gå av med seieren er trolig den viktigste årsaken til at mange nøler med å erstatte videoopptakeren med en DVD-brenner.

DVD-brenneren, som først blir tilgjengelig i juni i år, skal være utstyrt med et grafisk brukergrensesnitt som skal gjøre det enkelt å kopiere over video fra ulike kilder, inkludert videokameraer, VHS-spillere og TV-sendinger.

Brenneren skal tilby ulike redigeringsmuligheter. Lineær redigering, hvor man rett og slett bare kopierer over det man ønsker å beholde fra kildene i den rekkefølgen man ønsker det skal vises, og en ikke-lineær metode hvor alt først kopieres over på en overskrivbar DVD-plate og deretter redigeres og lagres på den samme platen, er de to grunnleggende metodene.

Ved kopiering fra eldre kilder med lavere oppløsning, for eksempel VHS-kassetter og eldre videokameraer, vil brenneren kunne forbedre resultatet ved hjelp av ulike pre-prosesseringsmetoder både før og under omkodingen til DVD-formatet.

Sony oppgir at prisen på RDR-GX7 vil være omtrent 800 dollar.

Til toppen