Multitainer gir alt fra web til video

Fujitsu Siemens har lansert alt-i-ett underholdningsmaskinen "Multitainer" med funksjoner som DVD-video, web, e-post, PC-spill, MP3 og telefonsvarer.

Fujitsu Siemens har lansert alt-i-ett underholdningsmaskinen "Multitainer" med funksjoner som DVD-video, web, e-post, PC-spill, MP3 og telefonsvarer.

Boksen er utformet slik at den passer i samme rack som stereoanlegget og videospilleren. Den blir kommersielt tilgjengelig i Europa i løpet av november, og målet er å holde prisen under 10.000 kroner, ifølge Andreas Tollefsen i Fujitsu Siemens Computers Norge.

Maskinen er lansert på selskapets pågående "Oktober Festival" i den sør-tyske byen Augsburg noen mil vest for München. Dette er en lukket messe og utstilling for kunder, partnere og presse, med til sammen rundt 5000 besøkende.

Multitainer utvider Fujitsu Siemens' framstøt mot det europeiske forbrukermarkedet, der selskapet er størst innen hjemme-PC-er.

- Mange folk er skeptiske mot å gi PC-en en plass i stua, mener Elke Mostler som presenterer nyheten.

- Innerst inne er Multitainer en fullverdig Windows 98 PC, men med tilpasset og selvforklarende grensesnitt mot brukeren. Vi gjør ikke noe nummer av innmaten, men fokuserer på funksjonaliteten og brukervennligheten. Multitainer er en allsidig underholdningsmaskin, ikke et arbeidsverktøy, selv om du kan installere og kjøre alle slags Windows-programmer.

Oppstartprosedyren skjuler PC-ens kryptiske meldinger og munner ut i et skjermbilde der brukeren velger mellom ni funksjoner. Maskinen styres av en fjernkontroll som beveger markøren overbildet og lager musklikk. Den har også et trådløst tastatur med vanlig utlegg og størrelse på tastene.

Hovedfunksjonene er DVD-video, web, e-post, PC-spill, MP3 og telefonsvarer. I tillegg kommer karaoke, tekstmeldinger og video-mail. Disse kan endres, avhengig av hvordan maskinen distribueres. Multitainer kan også motta og sende faks og talepost.

- Vi tenker oss partnerskap med både detaljistkjeder og Internett-tilbydere, sier Mostler.

- I land der karaoke ikke er populært, kan den funksjonen endres til for eksempel hjemmebanktjenester.

Grafikkegenskapene svarer ikke til avanserte hjemmemaskiner, men enklere PC-spill går greitt på Multitainer. Internett gjøres tilgjengelig gjennom V.90-modem, ISDN eller Ethernet. Nettleseren har et forenklet grensesnitt for å gjøre det enklere å bruke fjernkontrollen til navigering. Ingen av skjermbildene som Mostler viser på Multitainer avslører at det ligger Windows i bunn av maskinen.

- Dette er et strategisk eksperiment fra vår side. Vi prøver å nå alt fra barnefamilier til pensjonister med en enkel, allsidig og lettbrukt maskin. Nå er det opp til markedet å vise oss i hvilken utstrekning vi tenker riktig, avslutter Mostler.

Til toppen