BEDRIFTSTEKNOLOGI

München kaster trolig ut Windows

Etter mye fram og tilbake, inkludert personlig besøk av Steve Ballmer og løfter om kraftige rabatter, tyder mye på at byrådet i München likevel vil velge å bytte ut Windows med Linux i 14.000 PC-ene ved de offentlige kontorer i byen.

27. mai 2003 - 15:37

Det hele startet da bystyret i München for flere måneder siden foreslo at det skulle spares penger på IT-driften i byen. Blant annet skulle dette innebære en nærmest total utskifting av operativsystem på PC-ene ved de offentlige kontorene i byen - fra Windows til Linux.

En slik avgjørelse ville ha stor signaleffekt og ifølge Comon.dk bli ansett som et tegn på at Microsoft nå for alvor måtte gjøre seg klar for tøffere tider i konkurransen med gratisoperativsystemet - også på desktop'en. For ingen andre tyske storbyer har foreløpig gjort noe lignende.

    Les også:

Microsoft kunne selvfølgelig ikke sitte stille å se på dette. Angivelig skal til og med Steve Ballmer i april ha reist til München fra sin skiferie i Sveits for å forsøke å overtale bystyret til å endre avgjørelsen.

Etter mye tautrekking skal Ballmer ha lovet borgermesteren i München en rabatt på 15 prosent på Windows-lisensene. Det virket da klart at Microsoft hadde nådd målet med å få München til å beholde Windows-plattformen på kontor-PC-ene, men nå ser situasjonen ut til å være en annen igjen.

Ifølge en artikkel i Heise.de mandag, har partiene SPD (sosialdemokratene) og De Grønne besluttet å avvise Microsofts tilbud. De to partiene har til sammen flertall i bystyret i München. Den endelige avgjørelsen tas onsdag 28. mai, da bystyret skal stemme over saken.

Microsofts tyske hovedkvarter ligger forøvrig rett utenfor München.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.