RESULTATERFINANS

Munthe sa ja i november

Gert W. Munthe bestemte seg for å slutte i NetCom allerede i midten av november. Styret har altså brukt tre og en halv måned på å finne en etterfølger til Munthe.

Jørgen Christiansen
2. mars 1998 - 11:07

- Da du sluttet i Nycomed Imaging ble det spekulert i at avgangen skyldes at du ønsket et rendyrket Nycomed med fokus på Imaging, mens Aaser ville satse bredere. I NetCom har du også vært en meget energisk talsmann for en rendyrket strategi. Er din avgang knyttet til strategiendringer i NetCom, Munthe?

- Absolutt ikke. Det stemmer at jeg har vært talsmann for en veldig fokusert linje. Vi har sagt at vi skal utnytte GSM-teknologien maksimalt, og være beste på akkurat det. Terje Christoffersen vil fortsette den linjen.

- Er det endringer på gang på eiersiden som har motivert din avgang?

- Dersom min avgang hadde vært foranlediget av at jeg hadde fått signaler fra eierne våre ville jeg og selskapet hatt informasjonsplikt overfor markedet. Jeg kjenner ikke til endringer på eiersiden, selv om man ikke kan utelukke at noe vil skje. I et toårsperspektiv er det ikke umulig at det vil skje endringer.

- Det kan se ut til at du overrasket dine omgivelser en smule med denne avgangen?

- Det har ikke vært noen lett beslutning. Jeg sa ja til AL i november måned. Siden da har styret vært på jakt etter en etterfølger. Så snart det var klargjort sa vi ifra til markedet og internt.

- Terje Christoffersen tok over i Telenor Bedrift etter at du tok beslutningen om å si opp. Sto han langt nede på listen til styret?

- Nei, at ansettelsen tok tid er mer et utslag av at vårt styre befinner seg på tre forskjellige kontinenter. Når amerikanerne ville intervjue ham to ganger, så tar slikt tid.

- Når slutter du i jobben?

- Jeg slutter formelt ved utgangen av mai måned, men har litt ferie til gode, så jeg begynner så smått i AL den første mai.

- Hva skjer med dine hyppig omtalte opsjoner i NetCom?

- Jeg går nok glipp av noe gevinst her, da noen av opsjonene ikke skulle innløses før etter at jeg har sluttet. Hoveddelen av gevinsten er imidlertid sikret.

- Hvem har vært orientert om din beslutning om å bytte jobb?

- Det er kun styret som har vært orientert. Etter at jeg orienterte dem, har jeg kun vært involvert i forbindelse med timingen av skiftet. Jeg traff for eksempel Terje Christoffersen første gang nå i helgen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.