Murdoch skal ha lagt inn bud på Skype

Ryktene hevder at media-mongulen Rupert Murdock har lagt inn et friskt bud på IP-telefoni-kometen Skype.

Ryktene hevder at media-mongulen Rupert Murdock har lagt inn et friskt bud på IP-telefoni-kometen Skype.

Ifølge den velrenomerte engelske avisen Independent skal News Corp lagt inn et bud på rundt 3 milliarder dollar på Skype - hele 19 milliarder norske kroner. Forhandlingene skal ha brutt sammen og Skype nekter å selge, men ifølge Independents kilder er ikke dette slutten på denne historien.

Denne prisen ville gitt en vannvittig fortjeneste for gründerne Niklas Zennström og Janus Friis, som også sto bak Kazaa. Det samme gjelder for investorene i Skype. Til sammen skal det ha blitt investert 20 millioner dollar i selskapet.

Men skulle Murdoch kjøpe Skype kan den nye eieren fort bli et markedsføringsproblem for selskapet. For mens Skype i dag har en viss heltestatus, som selskapet som tar opp kampen mot dyre telegiganter, er News Corps sterke mann, Rupert Murdoch, selv et symbol på rå kapitalmakt i mediaverdenen.

Han har et tynnslitt rykte i blant annet Storbritannia, og er blant annet kjent for å ha tatt BBC av sine satellitter i Kina for å blidgjøre myndighetene der og skaffe seg fremtidige kontrakter.

Murdoch står også bak den svært konservative tv-kanalen Fox News, som blir kritisert for å ha gitt et lite objektivt bilde av krigen i Irak.

Hvis Murdoch ikke skulle lykkes i å kjøpe Skype er det likevel interessant at Skype kan se ut til å være til salgs, hvis prisen er riktig.

Til toppen