BEDRIFTSTEKNOLOGI

«Mus uten grenser»

Lar deg styre mange Windows-maskiner samtidig.

13. sep. 2011 - 08:32

Behovet for å kontrollere flere datamaskiner med én mus, ett tastatur og én skjerm er ikke nytt. På serverrommet håndteres dette med en eller flere KVM-svitsjer (keyboard, video, mouse), der operatøren enkelt kan bytte mellom maskinene fra en konsoll.

Men hva hvis du har behov for å kontrollere flere datamaskiner samtidig?

«Mus uten grenser» (mouse without borders) løser nettopp denne utfordringen.

Gratisverktøyet er utviklet ved Microsofts hobbyinitiativ The Garage. Garasjen er både en fysisk plass ved hovedkvarteret i Redmond, og et tiltak der ansatte utfolder seg med lure ideer og innovasjon på fritiden.

Mus-prosjektet er svaret på frustrasjonene til Microsoft Dynamics-utvikleren Truong Do, som ble lei av å bytte mellom alle pc-ene han har på pulten sin.

Programvaren på 1,1 megabyte (last ned) installeres på inntil fire Windows-maskiner, og gjør det mulig å styre alle samtidig over nettverket.

Etter konfigurasjon med maskinnavn og sikkerhetskode er det enkelt å kontrollere muspeker og tastastatur, og flytte tekstinnhold og filer på tvers. Det er også mulig å logge inn eller ut fra alle pc-ene samtidig, eller ta kopi av et skjermbilde (screendump).

Slik presenterer Tuong Do verktøyet han har laget:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.