BEDRIFTSTEKNOLOGI

Musa kjenner deg igjen på fingeren

Siemens har laget en sensor som kjenner igjen fingeravtrykk, og inkorporert den i en mus. ID Mouse sperrer alle uten det rette fingeravtrykket fra å bruke PC-en.

11. des. 2000 - 10:41
Siemens ID Mouse.
Siemens ID Mouse.

Sensoren er på rundt tolv ganger tolv millimeter. Flaten inneholder 65.000 elementer som til sammen er i stand til å danne et bilde av fingeravtrykket. Algoritmen som analyserer meldingene fra elementene, er i stand til å gjenkjenne og korrigere små uoverensstemmelser, slik at brukeren gjenkjennes selv om man har skåret seg på fingeren. En person kan lagre flere fingeravtrykk. Systemet kan også la flere personer lagre fingeravtrykk. Programvaren i tilknytning til apparatet krever fingeravtrykk ved oppstart, og for å komme ut av en skjermsparer.

ID Mouse er det første apparatet som Siemens leverer med fingeravtrykksensoren varemerket under navnet FingerTip Sensor. Det er åpenbart at den samme flaten bør kunne kombineres med andre apparater, for eksempel tastatur, et eget felt på bærbare PC-er, smartkort og så videre. Et eget tastatur er allerede varslet, og utviklere vil også kunne få kjøpt sensoren til å bygge inn i egne produkter.

Selve musa har USB-grensesnitt, og leveres i modeller for henholdsvis høyre- og venstrehendte. Den er utstyrt med det nye hjulet, og passer til alle Windows-baserte PC-er fra Windows 95 og nyere.

ID Mouse ble presentert på ITU-arrangementet Asia Telecom som ble avsluttet i Hongkong i helgen. Siemens mener fingeravtrykklesere er en form for biometrisk adgangskontroll som passer for både vanlige interne datanettverk, ekstranett mellom bedrifter, sykehussystemer og e-handelssystemer.

Amazon vil ta opp konkurransen med Starlink, og har nå kommet et godt stykke på vei mot å realisere «Project Kuiper».
Les også

Amazons Starlink-konkurrent kommer nå

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.