Musikk-suksess løfter tallene for Sony Ericsson

Sony Ericsson overrasker med uventet høyt salg og godt resultat, mye takket være musikkmobilen W800.

Sony Ericsson overrasker med uventet høyt salg og godt resultat, mye takket være musikkmobilen W800.

Svensk-japanske Sony Ericsson leverte et resultat på 151 millioner euro i tredjekvartal, mens det var ventet 104 millioner euro i resultat mot 136 millioner euro samme periode i fjor. Det melder di.no.

Omsetningen endte i kvartalet på 2,055 milliarder euro, mens det var ventet en omsetning på 1,75 milliarder euro. Det ble også solgt 13,8 millioner mobiler fra giganten i løpet av kvartalet.

SonyEricsson solgte 29 prosent flere mobiler enn i fjor og endte opp på 13,8 millioner telefoner i tredje kvartal. Tallene befester SonyEricssons posisjon som en leverandør av mye avanserte mobiler. Men det er særlig den orange musikkmobilen W800 som har gjort susen.

Sony Ericsson sier at W800 har vært "eksepsjonell framgangsrik".

Dette står i sterk kontrast til Motorola som har snublet med sin nye iTunes-mobil.

Tallene betyr at selskapet nå tar tilbake markedsandeler. I siste kvartal hadde SonyEricsson en global andel på rundt 7 procent, noe som nå trolig har løftet seg til minst, 7,2 prosent.

Spørsmålet er om også de andre leverandørene har gjort det skarpt i tredje kvartal - Nokia løftet nylig salgsprognosene for året. Prognosene er nå over 760 millioner mobiler.

Til toppen