Musikkbransjen krever Kazaa-sjefer fengslet

Kazaa har ikke fulgt den australske domsbeslutningen, noe som kan gi dødsstøtet for tjenesten.

Kazaa har ikke fulgt den australske domsbeslutningen, noe som kan gi dødsstøtet for tjenesten.

Kazaa var lenge det mest populære fildelingsprogram, men etter en årlang juridisk kamp, ser nå Kazaa ut til å stå overfor den endelige skilleveien.

Selskapet fikk en frist til 5. desember om enten å innføre filtrering på nøkkelord som luker ut kopibeskyttet innhold eller stenge for godt.

Men Kazaa har ikke fulgt domstolens ordre, mener musikkindustrien som nå krever fengselsstraff.

Bak Sharman Networks som eier Kazaa-nettverket og programvaren står Skype-gründerne Niklas Zennström og Janus Friis, men de er ikke involvert i den daglige driften. Det er uklart i hvilken grad de to svenskene fremdeles er medeiere i selskapet fremdeles.

Både Grokster og eDonkey har stengt sine tilsvarende tjenester, og BitTorrent har inngått en avtale med film og musikkbransjen.

Sharman mener å ha fulgt den australske dommen ved å hindre brukerne fra tjenesten gjennom å identifisere deres IP-nummer, skriver Dagens Industri.

Men den australske domstolen er langt mer spesifikk, som krever at programvaren skal endres slik at filer med 3.000 nøkkelord skulle bli umulig å laste ned.

Nå krever musikkindustrien at administrerende direktør Nikke Hemming i Sharman og toppsjefen Kevin Bermeister skal fengsles for å ha trosset domstolen.

Til toppen