Musikkbransjen sier nei til tvang om piratsperrer

Ja, det er faktisk sant. Musikkbransjen sier nei til et lovforslag om lovpålagte kopisperrer og blir dermed uvenner med filmbransjen.

Et lovforslag i USA er i ferd med å splitte film- og musikkbransjens arbeid mot piratkopiering. Det såkalte Hollings-lovforslaget vil, hvis det blir vedtatt, kreve at produsenter som selger utstyr for avspilling av musikk må legge inn systemer som sperrer mot piratkopier.

Databransjen er allerede i mot dette, for det vil i praksis kreve massive endringer i dagens PC-er og - frykter bransjen - ruinere salget til de amerikanske produsentene. Men nå får databransjen støtte av musikkbransjeforbundet RIAA, skriver Wall Street Journal.

Lekkasjen kommer i forkant av en pressekonferanse RIAA og bransjeforeningene Business Software Alliance og Computer Systems Policy Project skal holde senere i dag.

Men filmbransjen vil ikke være med på pressekonferansen, den støtter Hollings-lovforslaget.

Det er foreløpig ikke klart hvorfor RIAA er motstander av lovpålagte kopisperrer, men det kan skyldes at man innser at dette er lite populært blant kundene og vil medføre mye negativ PR.

Platebransjen har også fått erfare at brukerne kommer seg rundt de forskjellige sperresystemene som så langt er introdusert.

Til toppen