Musikkbransjen skal dele ut musikken sin

Musikkbransjen skal dele ut musikken sin

Piratkopieringen presser frem nye musikktjenester skal dele ut musikk gratis med P2P-teknikk.

I en desperat kamp mot piratkopiering, skal mange av de store plateselskapene nå forsøke seg med et nytt knep.

På hver sin front har de store plateselskapene inngått avtaler med en eller to nye nett-tjenester som skal dele ut musikk til sine brukere/kunder.

Til felles har alle tjenestene at de påstår at de alle snart skal lansere. Spiralfrog, Qtrax og Mashboxx har ikke fastsatt noen lanseringsdatoer, men alle tjenestene hevder at de snart skal åpne for testbrukere.

De tre tjenestene har alle forskjellige forretningsmodeller, men alle forsøker å løse dagens forretningsmodell: Velg, betal, last ned og eventuelt brenn.

To av dem Spiralfrog og Qtrax, lover å dele ut musikk mot at brukere må se på reklame.

Akkurat hvordan teknikken skal fungerer er ikke kjent - kanskje kan musikken du laster ned gratis bare spilles av programmet som viser reklame.

Spiralfrog har fått med seg musikkselskapet Universal.

Mashboxx har en annen vri: Selskapet hevder at kundene laster ned musikk fra nettet ulovlig fordi de ikke får prøve-hørt på musikken først. Mashboxx skal la folk laste ned musikk fra hverandre og prøvehøre på den fem ganger. Noe musikk vil trolig være gratis, kanskje enkelte prøvekutt.

Qtrax legger frem samme hyggelige løfter og selskapet har skaffet seg den meste imponerende listen med støttespillere: Emi, Warner, Sony og Universal er alle med. "Kommer snart" skriver selskapet og viser et mindre skjermbilde av avspiller-programmet.

Underlig nok kaller selskapet sitt musikkspille-program for "Qtrax Application v5.0" som om tjenesten har eksistert i mange år.

Her finner du Spiralfrog, Qtrax og Mashboxx.

Til toppen