Musikkspiller laster ned via mobilen

Mobiloperatøren mmO2 tilbyr kundene en musikkspiller som laster musikk via kundenes mobiltelefon.

Mobiloperatøren mmO2 tilbyr kundene en musikkspiller som laster musikk via kundenes mobiltelefon.

Den britiske mobiloperatøren mmO2 tilbyr kundene å laste ned musikk via mobiltelefonen, i likhet med en tjeneste Telenor Mobil/Djuice snart skal starte opp. Men det britiske selskapet tilbyr også kundene en liten, fysisk musikkspiller som kan ta imot musikken direkte fra utvalgte mobiltelefoner.

Enheten som produseres av Siemens, rommer opptil 64 musikkfiler som hver er på omkring 1 MB. Musikken er ifølge Wall Street Journal pakket med komprimeringsteknologien AAC Plus, og lastes ned fra mmO2 ved hjelp av mobiltelefonenes GPRS-forbindelse. En infrarød forbindelse benyttes for å overføre filene fra mobiltelefonen til spilleren.

Musikkspilleren, som kalles O2 Digital Music Player, benytter minnekort av typen SD eller MMC. Enheten selges for omtrent 100 pund, mens låtene koster mellom 1 og 1,50 pund.

Løsningen til mmO2 har fått kritikk. Musikken MMO2 selger blir levert i dårlig oppløsning og kvalitet for å begrense nedlastningstiden. Og selv da kreves det ofte flere minutter med GPRS-overføring for å motta en låt. Musikken skal heller ikke kunne spilles på andre typer enheter.

Til toppen