BEDRIFTSTEKNOLOGI

Musikktjeneste og filmleie fra Google

Men uten musikkbransjens tillatelse.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. mai 2011 - 11:06

Google lanserte som ventet en musikktjeneste i går. Tjenesten støtter så langt ikke kjøp av musikk, men brukeren kan laste opp musikksamlingen sin til Googles servere og få tilgang til den via nettleseren til en pc eller fra Android-mobiler.

Fordi webutgaven av tjenesten benytter Flash, skulle man tro at Apples iOS-enheter er utelukket, men det er ikke tilfellet, ifølge CNET News.

I utgangspunktet vil all avspilling skje ved at musikken lastes ned fra Googles nettsky, men på i alle fall Android-enheter vil musikk som nylig har blitt avspilt, også være tilgjengelig når mobilen ikke har nettilgang.

All musikk og spillelister skal synkroniseres umiddelbart mellom enhetene som er knyttet til tjenesten.

Foreløpig kalles tjenesten for Google Music Beta. Den er kun tilgjengelig i USA og man må be om en invitasjon for å få tilgang.

Google har lansert tjenesten uten å ha kommet til enighet med musikkbransjen. Samtidig lover selskapet at det ikke vil tillate lagring av musikk som åpenbart har blitt piratkopiert.

– Vi vil følge opp forespørsler fra rettighetseiere som mener at deres rettigheter har blitt krenket, skal en representant for Google ha fortalt under konferansen i går.

Google lanserte i går også muligheten for å leie film gjennom Android Market. Men foreløpig er dette mulig bare dersom man er i USA. Filmene kan sees i nettleseren eller på Android-enheter. Foreløpig er det bare Motorolas Xoom-nettbrett med siste versjon av Android som støttes, men filmleie skal om noen uker også kunne fungere på enheter med Android 2.2 eller 2.3.

Utvalget skal være på noen tusen filmer. Prisen starter på to dollar, men de fleste koster fire dollar. Filmene leies for en periode på 30 dager. Mye tyder på at tjenesten er knyttet til den utvidete spillefilmseksjonen på Youtube. Der ble det mulig å leie filmer allerede på mandag. Men som vanlig kun i USA.

CNET News har testet den Android Market-baserte tjenesten her.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.