JUSS OG SAMFUNN

My name is stadium.net, wembleystadium.net

World Intellectual Property Organzation setter ned foten for domenenappere. Lerkendøler kan ha en sjanse men du må lengre ut på landet med Ullevålstadion.

Ole-Andreas Krohn
29. nov. 2000 - 09:16

Det finnes grenser for hva man registrere av Internett-adresser. Det har FN-oppnevnte WIPO (World Intellectual Property Organization) bestemt.

De to hollandske fotballspillerne Jaap Stam og Pierre van Hooijdonk fikk tilkjent retten til henholdsvis www.jaapstam.com og www.pierrevanhoijdoonk.com av dette organet som er opprettet i et forsøk på å holde de legale kostnadene i kampen om Internettadresser nede.

Oliver Cohen i Piitsburgh, USA, og Sam Tait fra Airdrie i Skottland måtte dermed gi fra seg disse adressene.

Cohen mente at Stam ikke kunne ha rettigheter til adressen ettersom navnet i USA kun var kjent for et minimalt antall spesielt interesserte personer.

Tait valgte å avstå fra en klage fordi han etter egne opplysninger ikke har råd til å betale en advokat.

Fem andre fotballspillere som også hadde lagt inn krav om overføring av Internettadresser trakk sine krav. Normalt vil dette skyldes at de involverte er blitt enige om et forlik.

En tredje person, Bob Thomson fra Aylesbury i England, mistet også rettighetene til www.wembleystadium.net.

Forliksmann James Brigdemann falt ikke for Thomsons påstand om at han på grunn av sin høyde og store kroppsbygning i mange, mange år har gått under kallenavnet wembleystadium.net blant venner.

Thomson kunne også fortelle retten at han har innledet en prosess for å få endret sitt offisielle navn. Det holdt imidlertid ikke.

Lærdommen må være at dersom du heter Lerkendal.(no/com/net) kan det være en mulighet. Sannsynligheten for å få godkjent ullevålstadion.no som familienavn er kanskje noe mindre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.