Myanmar klar for Telenor

Nasjonalforsamlingen sa ja.

Myanmar klar for Telenor
I tillegg til Telenor, har også Ooredoo fra Qatar mobillisens i Myanmar. Bilde:

Oslo (NTB): Telenor vil etter en lang prosess med Myanmars regjering og internasjonale organisasjoner bygge mobilnett i landet. Telegiganten planlegger at 90 prosent av befolkningen på 60 millioner personer skal ha tilgang til mobilnettet i løpet av de neste fem årene.

– Vi har passert en milepæl med signeringen av denne landsdekkende lisensavtalen med regjeringen i Myanmar. Dette markerer starten på en spennende reise i Myanmars utvikling, som Telenor vil støtte gjennom å levere mobiltjenester i verdensklasse og drive ansvarlig forretningspraksis av høy standard, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

Myanmars befolkning på rundt 60 millioner personer representerer en god forretningsmulighet for Telenor. Mindre enn 10 prosent har i dag tilgang til mobile tjenester. Myanmar var inntil for få år siden et lukket land styrt av et militærregime, men politiske reformer har bedret kontakten med omverdenen.

– Lisensen er et resultat av en omfattende prosess med regjeringen i Myanmar og med internasjonale organisasjoner. Den fremstår nå som et akseptabelt rammeverk som vi langt på vei tror vil gi den nødvendige langsiktige forutsigbarheten Telenor forventer når vi starter opp virksomheten i Myanmar, uttaler Sigve Brekke, konserndirektør og leder av Telenors virksomhet i Asia.

NTB meldte i går at Nasjonalforsamlingen godkjente avtalen med Telenor, og at det da kun var opp til Telenor om de ville takke ja.