ANALYSER

Mye å spare på videokonferanser

Det viser en undersøkelse blant over 600 norske ledere.

Eksempel på videokonferanse: Polycom OTX virtuelt møterom. I Norge brukes videokonferanser hovedsakelig til interne møter.
Eksempel på videokonferanse: Polycom OTX virtuelt møterom. I Norge brukes videokonferanser hovedsakelig til interne møter. Bilde: Polycom
22. des. 2011 - 07:37

Ledere skyr videokonferanser går det fram av en InFact-undersøkelse gjort på oppdrag fra FotoPhono. Den samme undersøkelsen, basert på tilbakemeldinger fra over 600 norske ledere, bekrefter samtidig at de som anvender videokonferanser, spare mye av både tid og penger.

Bedriftene som har anskaffet utstyr for videokonferanser, oppgir to hovedformål: 60 prosent mener det viktigste er å spare penger, 24 prosent at det viktigste er å spare tid. 69 prosent mener hovedformålet er oppnådd, 44 karakteriserer innfrielsesgraden som «stor» eller «svært stor».

56 prosent erklærer seg «fornøyd» eller «svært fornøyd» med løsningen de har valgt.

43 prosent har ikke oppgitt hva de sparer av penger hver måned på å bruke videokonferanser.

Av de som har besvart spørsmålet, oppgir 36 prosent at bedriften sparer mer enn 30 000 kroner i måneden. 66 prosent oppgir å spare minst 10 000 kroner i måneden.

Når det gjelder den andre typen forventet gevinst, spart tid, er det 34 prosent som ikke har kommet med noe anslag.

Av de som tallfester et svar, oppgir 19 prosent at de sparer mer enn 30 effektive arbeidstimer i måneden. 53 prosent sier de sparer minst 10 effektive arbeidstimer i måneden.

Den hyppigste bruken av videokonferanseutstyr er til intern møtevirksomhet (57 prosent). Det andre store bruksområdet er møter med kunder og partnere, med 27 prosent. I praksis er begge disse tallene høyere: Rapporten fra undersøkelsen har en sekkepost for svaralternativet «flere av de ovennevnte [formålene] og annet», som velges av 16 prosent av respondentene.

At videokonferanser brukes dobbelt så ofte til interne møter som til eksterne, kan tyde på at utstyret har et urealisert potensial. Her kan det tenkes at brukervennlighet spiller inn, og at videokonferanser vil brukes mer til eksterne møter etter hvert som det blir enklere å legge opp konferanser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.