FORBRUKERTEKNOLOGI

Mye billigere Galaxy Tab

Prisen stuper, mens Samsung skyver på lanseringsdatoen.

22. sep. 2010 - 12:53

Samsung vekket mer oppsikt enn noen andre, da de viste frem sitt nye nettbrett på IFA-messen i Berlin tidlig denne måneden.

Galaxy Tab er foruten surfefjøl også en mobiltelefon. Med syv-tommers berøringsskjerm er den mindre, og veier også nærmere halvparten av Apples iPad.

Prisen virket derimot avskrekkende høy. Ifølge Samsung skulle Galaxy Tab få en anbefalt utsalgspris på 7.400 kroner her til lands. Den skulle også lanseres i oktober.

Nå ser både prisen og lanseringstidspunktet ut til å være på gli.

Galaxy Tab ble i England lagt ut for forhåndsbestilling til 799 pund, som ganske nøyaktig tilsvarer den oppgitte norsk prisen.

Siden har prisen blitt justert ned flere ganger. Først ned til 680 pund, og fra denne uken tilbyr Amazon UK produktet for 599 pund, som tilsvarer 5.500 kroner etter gjeldende kurs.

Det er fortsatt mer enn hva du må ut med for iPad-utgaven med samme lagringskapasitet (16 gigabyte) i Europa. Til gjengjeld byr Galaxy Tab også på flere egenskaper: Den har to kameraer, støtter Flash, mobiltelefoni samt utvidelse av lagringskapasitet gjennom microSD-kort.

Utsatt

Samtidig går det frem av oppføringer hos Amazon og andre britiske nettbutikker at lanseringen er utsatt til begynnelsen av november. Samsung har tidligere sagt at lanseringen vil skje i midten av oktober.

Det er fremdeles store forskjeller i hva norske nettbutikker forlanger for Galaxy Tab. Den rimeligste prisen vi har funnet er hos NetOnNet, som i skrivende stund skal ha 6.790 kroner. I motsatt ende av skalaen finner vi Amentio/Datakjeden som forlanger nesten 7.800 kroner.

I tillegg vet digi.no at norske teleoperatører er i forhandlinger med Samsung om å tilby Galaxy Tab med mobilabonnement til subsidierte priser.

Kilder:
Cnet
ITpro

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.