Mye gode tall fra USA

En rekke store amerikanske IKT-selskaper slapp i går overraskende gode tall for andre kvartal, men ikke alt er bare solskinn.

En rekke store amerikanske IKT-selskaper slapp i går overraskende gode tall for andre kvartal, men ikke alt er bare solskinn.

Her er resultatene fra de viktigste selskapene som la frem tall i USA og Europa i går:

Mediagiganten og Internett-giganten AOL Time Warner slo analytikernes estimater. Nettoresultatet endte på hele 1,1 milliarder dollar, opp fra 394 millioner dollar i samme periode i fjor. Omsetningen steg til 10,8 milliarder dollar i andre kvartal i år, fra 10,2 milliarder dollar i samme kvartal 2002.

Det gode resultatet skyldes i hovedsak filmsuksesser som Matrix Reloaded, bedring innen kabel TV-virksomheten og kostnadskutt i hardt prøvede America Online. Men American Online sliter med et stort fall i annonseinntektene på 25 til 35 prosent, for verdens største Internett-leverandør selskapet blør modemkunder som skaffer seg bredbånd direkte fra tele- og kabelselskapene.

Computer Associates, som lever server-programvare overrasket også positivt. Selskapet fikk et resultat etter skatt på 10 millioner dollar mot minus 65 millioner samme kvartal i fjor. Omsetningen økte fra 765 til 813 millioner dollar, også det over tidligere indikasjoner., noe som løftet aksjen 8 prosent i handel etter børs.

Den norsk-amerikanske prosjektør-produsenten Infocus skuffet igjen og la frem tall som var nesten tre ganger svakere enn ventet. Agressiv priskonkurranse fra stadig flere leverandører gav markedslederen et underkudd på 32 millioner dollar etter et fall i omsetningen på 19 prosent sammenlignet med året før.

Industri og elektronikk-giganten Siemens la frem tall i går. Mobiltelefon-delen av selskapet solgte 8,1 millioner telefoner og satt igjen med et overskudd på 17 millioner euro i andre kvartal. I samme kvartal i fjor tapte divisjonen 19 millioner euro. Men i likhet med de andre leverandørene sliter divisjonen for telenett-utstyr tungt og fikk et underskudd på 125 millioner euro.

Det amerikanske datasikkerhetsselskapet Symantec hever nå guidingen for 2003 etter nye sterk vekst i regnskapsmessig første kvartal. I sitt første finanskvartal økte resultatet med med 21 prosent til 68,2 millioner dollar. Omsetningen økte fra 316 millioner dollar i samme periode i fjor til 391,1 millioner.

Konsulentgiganten EDS sliter i motbakke og resultatet falt med 56% til 138 millioner dollar for andre kvartal. Men omsetningen steg 2,4 prosent til 5,52 milliarder dollar.

Qualcomm, selskaper som sitter på svært mange av patentene til dagens mobiltelefoni-teknologi, er tilbake i pluss. Omsetningen løftet seg fra 771 til 922 millioner dollar på et år, noe som gav et overskudd på 192 millioner dollar. Det er særlig Kinas valg av Qualcomm-mobilteknologi som trekker opp.

Til toppen