Mye høyere oppløsning med ny WirelessHD

Åpner for trådløs overføring av enda mer krevende innhold, blant annet 4K video.

Mye høyere oppløsning med ny WirelessHD

Åpner for trådløs overføring av enda mer krevende innhold, blant annet 4K video.

WirelessHD Consortium kunngjorde i går at det skal komme en ny generasjon av WirelessHD, en trådløs teknologi basert på 60 GHz-båndet, som først og fremst er beregnet på overføring av data mellom TV, mediespillere, pc-er og andre underholdningsenheter innen ett og samme rom.

WirelessHD støttes i dag av nærmere 50 utstyrsleverandører som har levert komponenter siden begynnelsen av 2009. Den nye generasjonen av WirelessHD skal være bakoverkompatibel med eksisterende WirelessHD 1.0-utstyr, men vil tilby en rekke fordeler.

Den viktigste anses å være økningen av maksimalhastigheten. WirelessHD 1.0 har en teoretisk øvre overføringshastighet på 10 gigabit per sekund. I den neste generasjonen vil hastigheten ligge innen intervallet 10 til 28 gigabit per sekund. Dette skal være tilstrekkelig for å støtte behovene til flere framtidige skjermteknologier, inkludert høyere oppløsning, Deep Color og høyere oppdateringsrater.

WirelessHD Consortium nevner i en pressemelding også muligheten for å overføre 3D-grafikk over WirelessHD, og den nye spesifikasjonen vil definere felles 3D-formater og oppløsninger for enheter med WirelesHD-støtte.

Støtte 4K-oppløsning åpner for levering av bilder- og video med fire ganger så høy oppløsning som full HD (1080p). Dette formatet brukes av mange digitale kinoer.

Den neste WirelessHD-spesifikasjonen skal også støtte «sync’n go» filoverføring mellom bærbare og stasjonære enheter med en hastighet på 1 gigabit per sekund. Støtte for IP-nettverk og Internett-aksess vil være en del av spesifikasjonen.

WirelessHD ble etablert i 2006 av Broadcom, Intel, LG Electronics, Panasonic, NEC, Philips, Samsung Electronics, SiBEAM, Sony og Toshiba.

    Les også:

Til toppen