Mye høyere oppløsning med ny WirelessHD

Mye høyere oppløsning med ny WirelessHD

Åpner for trådløs overføring av enda mer krevende innhold, blant annet 4K video.

WirelessHD Consortium kunngjorde i går at det skal komme en ny generasjon av WirelessHD, en trådløs teknologi basert på 60 GHz-båndet, som først og fremst er beregnet på overføring av data mellom TV, mediespillere, pc-er og andre underholdningsenheter innen ett og samme rom.

WirelessHD støttes i dag av nærmere 50 utstyrsleverandører som har levert komponenter siden begynnelsen av 2009. Den nye generasjonen av WirelessHD skal være bakoverkompatibel med eksisterende WirelessHD 1.0-utstyr, men vil tilby en rekke fordeler.

Den viktigste anses å være økningen av maksimalhastigheten. WirelessHD 1.0 har en teoretisk øvre overføringshastighet på 10 gigabit per sekund. I den neste generasjonen vil hastigheten ligge innen intervallet 10 til 28 gigabit per sekund. Dette skal være tilstrekkelig for å støtte behovene til flere framtidige skjermteknologier, inkludert høyere oppløsning, Deep Color og høyere oppdateringsrater.

WirelessHD Consortium nevner i en pressemelding også muligheten for å overføre 3D-grafikk over WirelessHD, og den nye spesifikasjonen vil definere felles 3D-formater og oppløsninger for enheter med WirelesHD-støtte.

Støtte 4K-oppløsning åpner for levering av bilder- og video med fire ganger så høy oppløsning som full HD (1080p). Dette formatet brukes av mange digitale kinoer.

Den neste WirelessHD-spesifikasjonen skal også støtte «sync’n go» filoverføring mellom bærbare og stasjonære enheter med en hastighet på 1 gigabit per sekund. Støtte for IP-nettverk og Internett-aksess vil være en del av spesifikasjonen.

WirelessHD ble etablert i 2006 av Broadcom, Intel, LG Electronics, Panasonic, NEC, Philips, Samsung Electronics, SiBEAM, Sony og Toshiba.

    Les også:

Til toppen