Mye norsk i Linux-basert 3G-mobil

Det første referansedesignet for Linux-baserte 3G-smartmobiler inneholder løsninger fra flere norske selskaper.

Det første referansedesignet for Linux-baserte 3G-smartmobiler inneholder løsninger fra flere norske selskaper.

Selskapene Infineon Technologies, Samsung Electronics, Emuzed og norske Trolltech annonserte fredag verdens første referansedesign for en Linux-basert smarttelefon med støtte for 3G-teknologiene UMTS og EDGE.

Referanseplattformen støtter løsninger videosamtaler, videostreaming, visning av websider, Java-baserte 3D-spill og avspilling av medieformater som H.264, MPEG-4, AAC+ og MP3. Mobilen er utstyrt med stereohøyttalere med støtte for 3D-lyd.

Telefonen vil bli demonstrert av Infineon og Samsung i forbindelse med 3GSM World Congress, som arrangeres denne uken i Cannes.

Maskinvaren inkluderer Samsungs S3C24A0 applikasjonsprosessor og kameramodul, samt Infineons MP-U modemplattform og protokollstakk for UMTS og EDGE. Linux-kjernen er blitt optimalisert av Samsung, med drivere sertifisert av Monte Vista, programvareplattformen Qtopia fra Trolltech og Emuzeds multimedieprogramvare, HipMedia. Motoren for 3D-presentasjon er ARM og Superscapes Swerve. Nettleseren leveres av norske Opera Software, mens en løsning for 3D-lyd og ringetoner leveres av QSound Labs.

Referansedesignet er laget for å brukes av mobilleverandører som ønsker å komme raskt ut på smarttelefonmarkedet med en Linux-basert enhet med støtte for UMTS og EDGE.

Selskapene som står bak designet, mener av Linux raskt er i ferd med å bli en ledende programvareplattform for denne typen mobiltelefoner.

- Linux-operativsystemet gir produsentene uavhengighet og kontroll, og det er klart i ferd med å bli en standardplattform for smarttelefondesign, sier Haavard Nord, administrerende direktør i Trolltech, i en pressemelding.

Bildet nedenfor viser Infineons UMTS-kretskort.

Til toppen