Mye nytt loves i Opera 7.50

Opera Software offentliggjorde nylig en første testutgave av nettleseren Opera 7.50, som lover mye ny funksjonalitet.

Opera Software offentliggjorde nylig en første testutgave av nettleseren Opera 7.50, som lover mye ny funksjonalitet.

Opera Software planlegger en vesentlig oppdatering til selskapets nettleser. Ikke minst når det gjelder funksjonalitet og utseende er nyhetene mange.

Opera 7.50 Preview 1 for Windows er nå tilgjengelig fra denne lenken. Men vær klar over at mange av nyhetene er av det Opera kaller "eksperimentell art", slik det ikke anbefales det store flertall av brukerne å installere denne versjonen. Tap av data, blant annet bokmerkene, er en ikke usannsynlig følge.

Brukergrensesnittet er redesignet slik at det skal være renere og mer intuitivt. Annonsen i den annonsefinansierte utgaven er flyttet, og det er lagt til en ny meny, "Tools", for håndtering av blant annet cookies og kontakter. Verktøylinjene kan settes til å vises kun ved behov.

E-postklienten M2 (Opera Mail) er skrevet om for blant annet å gjøre søk etter meldinger raskere. Søk blant tusenvis av meldinger skal nå ta omtrent ett sekund. E-postkatalogen vil inkludere et leksikon som indekserer hvert eneste ord i alle e-postmeldingene.

Testutgaven av Opera 7.50 inkluderer eksperimentell støtte for nyhetsfeeder basert på RSS og chatsystemet IRC.

Opera har nå også fått muligheten til å integreres sømløst med eksterne stavekontroller, slik som Aspell - som er fritt tilgjengelig og også støtter norsk. Opera Software vil definere et offentlig programmeringsgrensesnitt (API) og publisere kildekode for en eksempelimplementasjon for å knytte nettleseren til Aspell, slik at også andre stavekontroll-løsninger på sikt vil fungere sammen med nettleseren.

En komplett oversikt over endringene og nyhetene finnes på denne siden.

Til toppen