Mye raskere Firefox til Android

Kraftig forbedret betaversjon.

Mye raskere Firefox til Android

Kraftig forbedret betaversjon.

Mozilla har kommet med en tredje betaversjon av Firefox 4 for Android og Maemo, også kjent som Fennec. Spesielt Android-versjonen er en kraftig forbedring sammenlignet med de tidligere utgavene. Dette gjelder ikke minst ressursbehovet.

Plassbehovet til Android-utgaven har blitt redusert med 60 prosent. Den krever fortsatt omtrent 17 megabyte med lagringsplass, noe som gjør Firefox til en temmelig stor mobilapplikasjon. Men på mobiler med Android 2.2 og nyere kan det aller meste av nettleseren flyttes over på minnekortet.

Oppstartstiden, som mange opplevde som svært lang med de tidligere betaversjonene, har blitt kraftig redusert. Nå tar det noen få sekunder. Minnebruken er redusert, og det loves dessuten betydelig raskere lasting av websider og forbedret JavaScript-ytelse.

Mobilversjonen av den kommende nettleseren er basert på de samme motorene for presentasjon og JavaScript som Firefox 4 for pc-er.

Det loves også bedre stabilitet, blant annet ved at innhold som fører til krasj ikke vil ta ned hele nettleseren. Det vil også være mulig å gjenopprette lukkede faner.

Android-versjonen har dessuten fått støtte for W3Cs Geolocation API. Det loves også raskere og mer nøyaktig multitouch-zoom.

Firefox 4 beta 3 kan lastes ned fra denne siden.

Maemo-versjonen kan i utgangspunktet bare installeres på Nokia N900. Android-versjonen krever Android 2.0 eller nyere. Det kreves også at mobilen har en ARMv7-basert prosessor. En oversikt over mobiler som støttes finnes her.

    Les også:

Til toppen