Mye raskere minne til mobiler

Samsung lover mange fordeler med neste generasjons minnebrikker.

Mye raskere minne til mobiler
Samsungs nye LPDDR4-minnebrikker åpner for mobile enheter med både mer og raskere minne enn i dag. Bilde: Samsung

Samsung kunngjorde i forrige uke at selskapet er først med å starte masseproduksjon av LPDDR4-minnebrikkker (Low Power Double Data Rate 4) med en lagringskapasitet på 8 gigabit. Ved å kombinere fire slike brikker i en pakke, kan mobile enheter i løpet av det kommende året utstyres med inntil 4 gigabyte med «arbeidsminne». Men de nye minnebrikkene åpner ikke bare for mer minne i enhetene. De har også andre fordeler.

– Ved å starte produksjonen av 20 nanometer 8 gigabit LPDDR4, som er enda raskere enn DRAM til pc-er og servere, og som forbruker mye mindre energi, bidrar vi til den betimelige lanseringen av mobile flaggskipenheter med store skjermer og UHD (Ultra-High Definition, journ. anm), sier Samsung Electronics' sjef for salg og markedsføring av minne, Joo Sun Choi, i en pressemelding.

Raskere

Ifølge Samsung støtter de nye minnebrikkene datarater på opptil 3,2 gigabit per sekund, noe som ifølge selskapet er dobbelt så mye som typisk DDR3-minne i pc-er. Dette gjør at brikkene kan brukes til opptak og avspilling av UHD-video og kontinuerlig fotografering med oppløsninger på mer enn 20 megapiksler.

Raskere prosessering og lavere driftspenning gjør at en minnepakke på 2 gigabyte, basert på de nye brikkene, har et effektnivå som er opptil 40 prosent lavere enn en tilsvarende pakke basert på LPDDR3-minnebrikker på 4 gigabit.

Samsung har allerede begynt å selge LPDDR4-minne med kapasitet henholdsvis to og tre gigabyte i desember. Pakkene på fire gigabyte skal gjøres tilgjengelige tidlig neste år.