Mye sex-surfing på jobben

Svenske Internett-brukere bruker en time på sex-sider i måneden og nesten halvparten av surfingen foregår på jobben, viser fersk tall.

Svenske Internett-brukere bruker en time på sex-sider i måneden og nesten halvparten av surfingen foregår på jobben, viser fersk tall.

Skulle alle som ser på sex-sider på jobben sparkes slik enkelte selskaper hevder de vil, hadde det blitt mange ledige stillinger. En svensk gjennomsnittlig Internett-surfer bruker totalt 62 minutter på sex-sider i måneden. 26,5 av disse minuttene er på jobben. Dette viser ferske tall fra analysebyrået Media Metrix, skriver Computer Sweden.

Hittil har Internett-bransjen i Norden langt på vei arbeidet i blindhet. Til tross for at Norden ligger på topp i verden, har man ikke hatt pålitelig statistikk på bruk. Dette begynner nå å komme på plass.

Det markedsledende byrået på måling, Media Metrix, har etablert seg i Sverige og offentliggjør nå tall på tidsforbruk på Internett som trolig speiler virkeligheten i Norge.

En svensk gjennomsnittlig Internett-bruker er på nettet dobbelt så lenge på jobb som når vedkommende surfer hjemme. Den gjennomsnittlige surferen bruker Internett nesten ti timer i måneden, ifølge en fersk rapport fra Media Metrix Computer Sweden omtaler.

Hjemme er snittbruket nede i seks timer. Jobbsurfere er særlig aktive på finansnyhetstjenester - som gruppe topper disse statistikken til Media Metrix med 75 minutter i måneden. Deretter følger sex-sider.

Til toppen