Mye vil ha mer

Telenor øker inntektene med 15 prosent i første halvår i år.

Telenor øker inntektene med 15 prosent i første halvår i år.

Telenor fortsetter å vokse. Første halvår i år tjente det tidligere monopolselskapet 10,8 milliarder kroner, mot 9,4 milliarder i samme periode i fjor. Det er en 15 prosent økning. Overskuddet før skatt var på 1,5 milliarder kroner, en økning på 172 millioner kroner.

De økte inntektene kommer først og framst fra vekst i nettverksrelatert virksomhet og investeringer gjort i 1995 og 1996. Dessuten har Telenor i år fått store kontrakter med blant annet Statoil, Aker, Veritas, Den norske Bank og Gardermoen Lufthavn. Mobilmarkedet fortsetter også å vokse.

Det finnes muligens grenser for hvor mye Telenor kan tjene på virksomhet i et land med fire millioner innbyggere. Men "der ute" finnes det et potensielt marked på over fem milliarder mennesker. Det har selvfølgelig Telenor også oppdaget, og inntekter fra virksomhet i utlandet er stigende.

Telenors totale finansielle situasjon ble ytterligere styrket da konsernets egenkapital ble økt med 2 milliarder i juni i år. I slutten av juni, var egenkapitalandelen 51,5 prosent.

Til toppen