KARRIERE

Myhre ferdig som telesjef

Gikk på dagen.

10. feb. 2009 - 08:14

Den profilerte telesjefen Ingvild Myhre takker for seg etter fire år som leder av Network Norway. I går gikk hun på dagen.

Myhre har i mange år vært en av få kvinnelige toppledere i industri-Norge, blant annet som mangeårig administrerende direktør i Telenor Mobil og tidligere Alcatel-sjef.

Ovenfor Finansavisen benekter Myhre at det er interne stridigheter som førte til hennes avgang.

- Det ligger ingen dramatikk i dette. Da jeg begynte i Network Norway hadde vi som mål å sprenge duopolet, med en tidshorisont på tre til fem år. Det har vi klart, sier hun til avisen.

Myhre opplyser at hun ikke har noen jobb som venter på henne, men at hun fortsatt vil stille seg til rådighet og ta oppdrag for Network Norway.

- For første gang i mitt liv forlater jeg en jobb uten å ha en ny å gå til, fortsetter hun.

Myhre sier til finansavisen at hun må gjøre opp regning når hun har nådd mål hun har satt seg. Det er der hun er nå. Network Norway passerte ifølge Myhre en milliard i omsetning i fjor, og har lykkes med å kapre flere kunder enn målsetningen.

Network Norway har gått gjennom til dels kraftige endringer de siste årene. Det er kommet inn nye eiere og nytt styre, nylig kvittet de seg også med alt fastnett for å rendyrke sin mobilvirksomhet.

Finansdirektør Gunnar Gjørtz i Hafslund tar midlertidig over sjefsstolen i selskapet, i påvente av ny konsernsjef. Hafslund er i dag største aksjonær i Network Norway med en andel på 26,5 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.