TELENOR

Myndighetene ber Telenor skru ned nettprisen

Operatører som leier plass i Telenors mobilnett, sliter med negative marginer. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet ber selskapet kutte prisen på nettleie.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har sendt Telenor brev med varsel om nettleieprisene.
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har sendt Telenor brev med varsel om nettleieprisene. Illustrasjon: Stocksnap
24. nov. 2017 - 08:28

Myndighetene har undersøkt prisbetingelsene for dem som leier nett av Telenor og kommet fram til at de ender opp med negative marginer, skriver Dagens Næringsliv. Det innebærer at de ikke kan tjene penger, verken i privat- eller bedriftsmarkedet.

– En effektiv konkurrent kan ikke tjene penger med negative marginer, sier avdelingsdirektør Irene Åmot i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Nkom har sendt brev til Telenor med varsel om å redusere leieprisene. Selskapet har frist til 5. desember med å svare.

Telenor mener nettleietakerne får priser de kan leve av og sier deres egne kontroller viser at de som kjøper plass i nettet ikke havner i en marginskvis.

Sist gang Nkom sendte selskapet varsel knyttet til nettleie, ble det oppdaget en unøyaktighet i modellen, og varselet ble trukket, sier kommunikasjonsdirektør Torild Uribarri i Telenor.

– Om det er tilfelle nå vet vi ikke før vi har gjennomført analysen. Når det gjelder selve marginskvistesten mener vi og andre aktører at den er komplisert og vanskelig å forstå, sier hun.

(©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.