RESULTATERFINANS

Myndighetene overrasker ikke NetCom

Administrerende direktør Terje Christoffersen sier til digi.no at han ikke er overrasket over at myndighetene vurderer frekvensprising som et regulatorisk virkemiddel.

Jørgen Christiansen
29. juli 1998 - 16:37

- Det er kjent at myndighetene vurderer slike virkemidler og vi er kjent med arbeidsgruppens arbeid. Det ligger overhodet ikke noe revolusjonerende i det, sier Terje Christoffersen til digi.no

Han benekter imidlertid at han kjente innholdet i rapporten fra Teleplan.

- Den rapporten det er referert til har vi ikke sett, og jeg kjenner ikke til innholdet i rapporten, sier Christoffersen.

Christoffersen uttrykker først og fremst overraskelse over de beløpene som er referert i pressen.

- Dersom beløpene er korrekt referert er de overraskende. Vi har nå nettopp sett at en aktør som Telia revurderer hele sin mobilsatsing i Norge fordi de er usikre på om det vil være lønnsomt. Dersom myndighetene er bekymret for at det er for få aktører i markedet, er vel ikke dette rett vei å gå.

- På lengre sikt er det vel rimelig å anta at det vil være knapphet på frekvenser. Dermed må myndighetene også finne et reguleringsregime som gir best mulig utnyttelse av frekvensene. Slik sett er dere vel forberedt på å betale for frekvensene?

- Vi betaler allerede i dag for 1800-frekvensene så det er i seg selv ikke noe nytt.

NetCom betaler nå 10 millioner kroner årlig for 1800-frekvensene uavhengig av om frekvensene er i bruk eller ikke.

Christoffersen vil ikke kommentere eventuelle frekvensavgifter på GSM-900 båndet, da han ikke selv har sett Teleplans rapport.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.