Myndighetene stopper Teletopias billig-SMS

I én uke har du kunnet sende SMS-meldinger til halv pris, men nå er det - i hvertfall foreløpig - stopp. Teletopia-sjef Robert Hercz raser mot myndighetene.

I én uke har du kunnet sende SMS-meldinger til halv pris, men nå er det - i hvertfall foreløpig - stopp. Teletopia-sjef Robert Hercz raser mot myndighetene.

Telenor har bedt Samferdselsdepartementet om å stanse Teletopias tilbud om rimelige SMS-meldinger. Samferdselsminister Torild Skogsholm har fulgt Telenors oppfordring og gitt såkalt "utsatt iverksettelse" på vedtaket fra Post- og teletilsynet.

- Når departementet nå har bestemt at Post- og teletilsynets vedtak inntil videre ikke gjelder, kan vi ikke lenger levere tekstmeldinger til lave priser. Vi tapte. Forbrukerne tapte. Telenor vant, sier en skuffet Robert Hercz i Teletopia.

Det er imidlertid ikke tilgangen som Teletopia til slutt fikk for å bruke Telenors nettverk som er problemet. Samferdselsdepartementet skal nemlig vurdere prisnivået som Post- og Teletilsynet kommanderte at Telenor måtte senke seg ned til.

Teletopia fikk i utgangspunktet tilgang til nettet, men prisen Telenor satte ville gjøre Teletopias SMS-priser dyrere enn Telenors. Teletopia klagde derfor og fikk til slutt medhold av Post- og teletilsynet.

Det er iverksettelsen av dette lave prisnivået Samferdselsdepartementet nå har utsatt og skal vurdere.

I mellomtiden, for å slippe å drive med underskudd, har Teletopia foreløpig stengt sin billige SMS-tjeneste som kuttet SMS-prisen til 49 øre.

Om den blir åpnet igjen, kommer an på om Samferdselsdepartementet er enig med tilsynet.

- Jeg kan forstå at dette virker litt rotete fra vår side, men vi fikk ny informasjon så sent som mandag denne uken. Telenor har en rett til å klage, og vi må behandle saken skikkelig, forteller ekspedisjonssjef Eva Hildrum i Samferdselsdepartementet til digi.no.

Hvor lang tid behandlingen vil ta, er ikke klarlagt, og mange brukere må derfor belage seg på høyere SMS-priser - i hvertfall i en periode fremover.

-Vi beklager stengningen på det sterkeste. Vi har kjempet i fem år for å kunne tilby deg billigere og bedre SMS-tjenester. Vi forstår at SMS er en melkeku for Telenor, men vi visste ikke at de hadde så gode kontakter at de kunne få opphevet alle vedtak som er blitt fattet gjennom fem års eksepsjonelt grundig saksbehandling. Hvilke konsekvenser det vil få for konkurransesituasjonen i Norge når Samferdseldepartementet nå også spiller Willy Jensen og Post- og teletilsynet fullstendig utover sidelinjen, vil bare tiden vise, sier Robert Hercz, administrerende direktør i Teletopia, på sin egne hjemmesider.

Til toppen