Myndighetene vurderer å slippe til flere nettgamblere

Medieforlaget Norsk Aller, som eier MyLuckyWorld, jakter sammen med Håndballforbundet og Care på en konsesjon for pengespill på Internett. Etter en rapport som ble levert Kulturdepartementet i desember, står døra på gløtt.

Medieforlaget Norsk Aller, som eier MyLuckyWorld, jakter sammen med Håndballforbundet og Care på en konsesjon for pengespill på Internett. Etter en rapport som ble levert Kulturdepartementet i desember, står døra på gløtt.

I en rapport om det elektroniske pengespillmarkedet som ble lagt frem i desember, uttrykte aktuelle pengespillaktører og Lotteritilsynet bekymring for at norske aktører havner i bakevja når det gjelder spill på nettet.

I rapporten skriver en såkalt ekspertgruppe at det allerede i 2002 bør gjennomføres en runde med tildeling av konsesjoner for pengespill via Internett. Konkurransen de frykter mest, er fra kommersielle, utenlandske aktører som i dag er inne i det norske markedet for oddsspill, for eksempel på fotballområdet.Rapporten, som er sanksjonert av Lotteritilsynet, har vært utarbeidet av syv norske aktører med sterke kommersielle interesser for å fremme pengespill på Internett. Juridisk rådgiver i tilsynet, Monica Kjelsnes, har ingen betenkeligheter med akkurat det forholdet når rapporten nå er sendt over til Kulturdepartementet.

- Rapporten gir signaler om hva aktørene mener om spørsmålet og hva slags rammevilkår de mener er nødvendig, sier hun til digi.no.

Hittil har tre norske aktører fått konsesjon til å drive pengespill over Internett: Norsk Tipping, Norsk Rikstoto og Norske Spill AS.

De to første aktørene har satt i gang sine prosjekter, mens det sistnevnte selskapet skal ordentlig på lufta om et par uker. Det er ti humanitære organisasjoner, og selskapet Cee.tv som eier Norske Spill.

En allianse som har konkurrert om denne konsesjonen, er MyLuckyWorld, et spillselskap der 90 prosent av aksjene eies av forlaget Norsk Aller.

Sammen med Norges Håndballforbund og hjelpeorganisasjonen Care Norge, ønsker Norsk Aller å bli en av de viktigste operatørene for pengespill innen digitale medier. Viseadministrerende direktør Per Lømo i Se og Hør Forlaget opplyser til digi.no at MyLuckyWorld satser knallhardt på å få en konsesjon på pengespill på Internett og er i tett dialog med Lotteritilsynet.

Kjelsnes mener det akkurat nå ikke er aktuelt å dele ut flere enn de tre konsesjonene som allerede er ute. Hun stenger likevel ikke døren for nye aktører og henviser til at rapporten åpner for flere:

- Vi har søknader på vent, og vi er i konstant dialog med flere aktører. Akkurat nå er rapporten hos Kulturdepartementet, men vi vurderer dette fortløpende, sier hun.

Lømo håper selvfølgelig på et positivt utfall som kan vekke til live selskapet MyLuckyWorld. For drøyt ett år siden måtte selskapet gi opp portalsatsingen, noe som har ført til at nettsiden lenge har ligget nede.

Han innrømmer at det ikke er heldig at websiden har ligget nede så lenge,så lenge selskapet er i drift med seks ansatte. Selskapet har fått tilslaget på å drive SMS-tjenester for hele Aller-gruppens publikasjoner og medievirksomheter, og Lømo håper på balanse i regnskapet ved utgangen av året, uavhengig om MyLuckyWorld får konsesjon på pengespill eller ei.

Norsk Aller har hittil puttet rundt ti millioner kroner inn i spillselskapet, og like før jul måtte de gå inn med ny kapital. Emisjonen gjorde at medieforlaget fikk total kontroll over selskapet.

Han satser på at de ikke bare vil få konsesjon til å drive pengespill over web, men også mobile tjenester. Lømo har stor tro på gode inntekter fra SMS og håper tilsynet kan se på dette i tillegg til konsesjonen for spill som skal drives på Internett.

Men ifølge Monica Kjelsnes i Lottertilsynet har en allianse med ti humanitære organisasjoner (ikke de ti som står bak Norske Spill) , pluss Telenor Mobil og entreprenøren Noreca Norsk Restaurantcasinodrift fått tillatelse til å sette i gang et SMS-lotteri. Det skjedde allerde i mai 2001.
Til toppen