BEDRIFTSTEKNOLOGI

Myntautomat lader opp mobilen

Foreløpig gjelder tilbudet kun i London, men det kommer sikkert hit snart: Myntautomaten som lader opp mobilbatteriet.

Øystein Kvistad
22. okt. 2002 - 13:13

De fleste av oss har opplevd det: Vi husket akkurat å røske med oss mobiltelefonen i siste liten før vi stakk hjemmefra på vei til jobb eller viktig møte, men vi glemte at batteriet nesten var tomt. Og batteriladeren ligger jo på soverommet, kontoret, kjøkkenet eller i stua - kort sagt på det stedet der den alltid ligger, for ingen gidder vel å drasse på en kloss med noen ledningsstumper som samlet sett er større enn selve mobiltelefonen.

Så står du der da, strømløs og forsinket til det sabla møtet, og du får ikke ringt og sagt fra.

Men et britisk selskap kan ha funnet løsningen, skriver danske Comon.dk: En myntautomat som plasseres ut på gatehjørner, i butikker eller postkontorer, på flyplasser og togstasjoner, og som kan lade opp mobiltelefoner og PDA-er.

Det er Nearplay Systems som har utviklet myntautomaten "Charge Me" der du for 50 cents kan fylle opp mobilen med omtrent 25 minutters ekstra batteritid. "Fyllingen" tar anslagsvis fem minutter. Har du tid til å vente i ti minutter og råd til å betale ett pund, kan batteriet lades opp med én times ekstra taletid.

"Charge Me" støtter alle de mest populære modellene fra Nokia, Ericsson, Siemens, Sony, Motorola og Samsung samt ulike PDA-er, skriver Comon.dk og legger til at det startes et pilotprosjekt i november der flere automater skal utplasseres på forskjellige offentlige steder i London, deriblant på Heathrow og Victoria Station.

Så inntil videre må norske mobilbrukere fortsatt benytte ulike varianter av strømsnyltemetoden - eksempelvis 'kaféavislesetrikset'. Ulempen er at ladingen koster minst en kopp kaffe, du må finne et kafébord som har en stikkontakt like ved og du må bomme en lader av en annen kafégjest, for den har du jo glemt hjemme...

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.