KORTNYTT

MySQL 5.0 klar om få dager

Den første offisielle utgaven av databasen MySQL 5.0 kan ventes i neste uke.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. okt. 2005 - 10:00

MySQL planlegger å lansere versjon 5.0 innen seks til ni dager. Dette skriver News.com. Ifølge Robin Schumacher, direktør for produktledelse hos MySQL, er produktet nå inne i den siste feilsøkingsfasen.

MySQL vil som vanlig utgi databasesystemet under to forskjellige lisenser, GPL (General Public License) eller kommersiell lisens. Den sistnevnte, som tilbys bedriftskunder, inkluderer også support.

MySQL benyttes i de fleste tilfeller som database for webapplikasjoner eller mindre datasamlinger. Den kommende utgaven skal tilby funksjonalitet som mange har savnet. Dette inkluderer blant annet støtte for lagrede prosedyrer, som er programmer som kjøres i en database, distribuerte transaksjoner, triggere, som er prosedyrer lagret i databasen og som utløses ved gitte hendelser, i tillegg til views, som gjør det mulig for administratorer å gjøre deler av databasen utilgjengelig uten den rette autorisasjonen.

    Les også:

I tillegg skal et sett med migreringsverktøy være inkludert. Dette skal gjøre det enklere for brukerne å flytte over data fra databaser fra Oracle, Microsoft og andre, til MySQL. Dessuten skal oppgraderingen inneholde to nye lagringsmotorer, ARCHIVE, beregnet for oppbevaring av historiske data uten indeksering, og FEDERATED, som henter data i tabellene til eksterne databaser i stedet for i lokale tabeller.

MySQL er den mest brukte av databasene basert på åpen kildekode. En undersøke gjort av Evans Data tidligere denne måneden, og som er sitert av News.com, viser at 44 prosent av utviklerne som benytter databaser basert på åpen kildekode, nå benytter MySQL. Deretter følger Firebird med 28 prosent og PostgreSQL med 12 prosent. Antallet utviklere som benytter MySQL skal ha økt med 25 prosent det siste halvåret. Undersøkelsen er basert på intervjuer med 400 databaseutviklere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.