MySQL-allianse utfordrer Oracle

En allianse mellom MySQL og Business Objects innen beslutningsstøtte utfordrer Oracle.

En allianse mellom MySQL og Business Objects innen beslutningsstøtte utfordrer Oracle.

I forrige uke kunngjorde MySQL og beslutningsstøteleverandøren Business Objects at de vil gå sammen om å markedsføre pakkeløsninger som kombinerer supportabonnement på MySQLs database i åpen kildekode med beslutningsstøtte fra Business Objects.

Ifølge pressemeldingen skal pakkeløsningene tilby kunder «en kostnadseffektiv måte å legge ut en integrert løsning for database og beslutningsstøtte, til en brøkdel av kostnaden forbundet med tradisjonelle, proprietære databaser».

Ifølge Business Objects, dreier partnerskapet seg om å hjelpe bedrifter til å få mer ut av informasjonen de lagrer.

– Databaser og operativsystemer innen åpen kildekode vil spille en stadig større rolle innen [business intelligence], heter det i uttalelsen. – Business Objects samarbeider nært med ledere innen åpen kildekode, blant dem MySQL, for å sikre sømløst samspill mellom programvaren slik at kunder kan tjene på de lavere omkostningene forbundet med disse løsningene.

Et eksempel som idg.se referer, viser at dette er en utfordringen mot Oracle som gjerne leverer databasen som kreves for å kjøre Business Objects.

Den svenske Rikspolisstyrelsen kjører i dag Business Objects på Oracle, og har nettopp satt i gang en utredning for å finne ut hvordan de kan spare penger på åpen kildekode. Utredningen skal munne ut i et beslutningsunderlag i februar.

– Jag är övertygad om att vi kommer att använda MySQL. Produkten uppfyller våra krav. Men vi kommer säkert att ha en blandad miljö med både MySQL och Oracle, säger Per-Ola Sjöswärd i Rikspolisstyrelsen til idg.se.

MySQL sier til idg.se at det kan være hensiktsmessig for mange å velge MySQL til spesialiserte formål, og bygge løsninger der en MySQL-database henter informasjon fra en mer omfattende Oracle-database, for så å gjøre MySQL-basen til grunnlag for spesifikke anvendelser.

Til toppen