MySQL blir del av sentral Alcatel-system

Alcatel har valgt å basere en omfattende multimedieplattform for telefoni på klyngeutgaven av databasen MySQL.

Alcatel har valgt å basere en omfattende multimedieplattform for telefoni på klyngeutgaven av databasen MySQL.

MySQL annonserte denne uken at selskapet har samarbeidet med Alcatel om bruk av MySQL Cluster i Alcatels nyutviklede Multi-access Data Server (MDS). MDS skal utgjøre grunnkomponenten i flere nettverksprodukter fra Alcatel, blant annet i Home Location Register (HLR), IP Multimedia Home Subscriber Server (IM-HSS) og Unlicensed Mobile Access (UMA).

MySQLs teknikk skal ifølge selskapet inngå i et system for lagrings og håndtering av informasjon om nettverksbrukere, det vil si data som alltid må finnes tilgjengelig i sanntid så snart en telefonsamtale initieres eller en nettverkstjeneste tas i bruk.

- Alcatel er verdensledende og en pioner når det gjelder nettverk for bredbåndstjenester, sier Mårten Mickos, administrerende direktør for MySQL i en pressemelding.

- Vi er stolte av at Alcatel har valgt MySQL Cluster som database i en av sine mest virksomhetskritiske komponenter, sier Mickos.

MySQL og Alcatel skal ha samarbeidet i prosjekt i mer enn ett år, og de første prøveinstallasjonene hos Alcatels kunder ble gjort allerede i sommer.

Til toppen