MySQL blir to separate produkter

MySQL blir to separate produkter

Åpen kildekodebaserte MySQL skal heretter tilbys som to forskjellige produkter.

Svenske MySQL har lenge tilbudt selskapets hovedprodukt, databasesystemet MySQL, under to forskjellige lisensordninger. Nå går selskapet et skritt lenger og splitter systemet i to separate produkter - MySQL Community Server og MySQL Enterprise Server.

- Med denne inndelingen vil vi bedre kunne betjene begge kategoriene med MySQL-brukere, både dem som er villige til å bruke tid på å spare penger, og dem som er villige til å bruke penger på å spare tid, skriver Kaj Arno, MySQLs visepresident for fellesskapet, i et blogginnlegg.

Arno forteller at dersom endringene gir det forventede resultatet, vil begge kundegruppene dra nytte av en database med bedre stabilitet, flere funksjoner og med høyere kvalitet enn tidligere,

Community-versjonen er rettet mot det Arno kaller "gjør-det-selv-brukerne", det vil si dem som ikke har behov for support. Denne versjonen skal tilbys fritt og vil gi tidlig tilgang til ny funksjonalitet.

Enterprise-versjonen er på sin side rettet mot kommersielle brukere og vil være en del av selskapets MySQL Enterprise-abonnement. Den er beregnet for kunder som ønsker ekstra hjelp i forbindelse med utvikling, utrulling og administrasjon av databasen.

I forbindelse med Enterprise-abonnementet har MySQL også lansert en automatisert tjeneste som varsler brukeren om potensielle problemer og gir tips og råd om hvordan dette kan løses. Denne skal gjøre administrasjonen enklere og redusere behovet for arbeidskraft.

MySQLs Enterprise-abonnement leveres i fire nivåer, hvor antallet "advisory"-tjenester økes sammen med prislappen. Det billigste abonnementet, som koster 595 dollar i året, inkluderer ikke slike tjenester.

Enterprise-versjonen av MySQL vil være et mer forutsigbart produkt enn Community-versjonen, med mer vekt på stabilitet og pålitelighet enn på ny funksjonalitet. Community-versjonen vil på mange måter fungere som en testplattform for Enterpriser-versjonen.

Community-versjonen kan nå lastes ned fra denne siden.

Til toppen