MySQL kjøper databasekunnskap

Kanskje som en følge av press fra Oracle, har MySQL knyttet til seg flere kjente databaseveteraner.

Kanskje som en følge av press fra Oracle, har MySQL knyttet til seg flere kjente databaseveteraner.

Det er grunn til å tro at Oracles fokus på åpen kildekodebaserte databaser den senere tiden, har fått MySQL til å gå til skritt for å sikre posisjonen som den mest brukte databasen innen denne kategorien. Oracle har det siste halvåret kjøpt Innobase, som står bak en viktig komponent i MySQLs transaksjonsstøtte, InnoDB, og databaseselskapet Sleepycat, som utgir Berkeley DB. Begge utgis som åpen kildekode. Dessuten skal Oracle også ha forsøkt å kjøpe MySQL, men tilbudet skal ha blitt avvist.

I forrige uke annonserte MySQL at selskapet har kjøpt teknologiselskapet Netfrastructure, som har fokusert på webapplikasjoner. Viktigere er det at bak selskapet står databasepioneren Jim Starkey, mest kjent for å ha laget InterBase, samt Starkeys kone, Ann Harrison. Begge er nå blitt ansatt i MySQL, sammen med finnen Taneli Otala, som har mer enn 20 års erfaring innen arkitektur og ledelse av programvareutvikling innen en rekke selskaper med fokus på datahåndtering. Dette inkluderer Oracle.

Jim Starkey er kjent for å ha designet arkitekturen til DECs relasjonsdatabase og for å ha skapt InterBase RDBMS. InternBase var ifølge MySQL den første relasjonsdatabasen med støtte for multi versioning, event alerters, arrays, triggers og BLOB-e. Sammen med Ann Harrison har Starkey designet og utviklet InterBase, mens den har vært eid av blant annet Borland og Starkeys eget InterBase Software. Siden 2000 har InterBase vært tilgjengelig i åpen kildekodeversjonen Firebird.

    Les også:

En undersøkelse gjort av analyseselskapet Evans Data i fjor, viste at Firebird ligger på andre plass på rankingen over de mest brukte databasesystemene basert på åpen kildekode.

Til toppen