MySQL oppretter samarbeidsportal

MySQL har opprettet et nettsted hvor utviklere kan samarbeide om MySQL-relaterte prosjekter.

MySQL lanserte i går nettstedet MySQL Forge, en tjeneste som skal fungere som en sentral ressurs for åpen kildekodetilhengere slik at de skal kunne knytte kontakter, utveksle erfaringer, dele kode og samarbeide om MySQL-relaterte utviklingsprosjekter.

På MySQL Forge skal medlemmene av fellesskapet kunne bidra med artikler og guider, laste opp og håndtere prosjekter, samt dele ferdig kode med andre. Medlemmene skal også kunne navigere i lister over prosjekter og komme i kontakt andre utviklere og brukere, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi regner med at MySQL Forge kommer til å bli en betydelig ressurs for MySQL-relatert utvikling, som bidrar til å forsterke nettverket i fellesskapet vårt, sier Kaj Arnö, ansvarlig for Community Relations i MySQL.

I forbindelse med lanseringen av MySQL Forge, annonsere selskapet også støtte for Linux-distribusjonen Ubuntu, som MySQL har innledet et teknologisamarbeid med. Ifølge Mark Shuttleworth, grunnlegger av Ubuntu-prosjektet, kommer samarbeidet til å gjøre det enklere for både utviklerkollektive og kundene å bygge alt fra Web 2.0-applikasjoner til store, virksomhetskritiske systemer basert på Ubuntu og MySQL.

Fra og med den 1. juni vil MySQLs kildekode for Ubuntu bli gjort tilgjengelig for nedlasting via MySQLs Developer Zone på denne siden.

Til toppen