MySQL planlegger klyngeløsning

Svenske MySQL vil snart lansere en klyngeløsning for åpen kildekodedatabasen MySQL.

Svenske MySQL vil snart lansere en klyngeløsning for åpen kildekodedatabasen MySQL.

MySQL vil i løpet av april, trolig i forbindelse med MySQL Users Conference & Expo 2004 i Orlando som starter den 14. april, lansere en løsning som automatisk flytter belastningen til en annen databaseserver når en server feiler. Dette skal gi bedre pålitelighet og høyere oppetid.

MySQL Cluster, som løsningen vil bli hetende, er ifølge CRN.com basert på NDB Cluster, en programvareløsning utviklet av Ericsson som MySQL kjøpte rettighetene til i november i fjor. MySQL har senere optimalisert den for selskapets egen databaseløsning. I MySQL vil programvaren kunne flytte belastningen mellom opptil 32 servere eller noder. Det hele skal gjøres på en brøkdel av et sekund. Løsningen skal være uavhengig av operativsystem eller maskinvareløsning.

Under MySQL-brukerkonferansen i april ventes også at MySQL vil annonsere at versjon 5.0 av MySQL vil støtte lagrede prosedyrer. Produktet ventes å bli klart i andre halvdel av 2004.

Lagrede prosedyrer gjør det mulig å lagre kjørbarkode inne i databasen, noe som gjør funksjonen tilgjengelig for flere applikasjoner. De fleste av dagen proprietære databaser støtter denne funksjonaliteten, som gjerne brukes for de mest utbredte operasjonene. Dette gjør at utviklerne slipper å skrive den samme koden hver gang de skal knytte en programvareløsning til databasen.

Til toppen