BEDRIFTSTEKNOLOGI

MySQL skal bli mye raskere

Oracle lover å forbedre databasesystemet på mange områder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. apr. 2010 - 13:51

Oracles oppkjøp av Sun har skapt stor usikkerhet for framtiden til det åpen kildekodebaserte databasesystemet MySQL, som Sun kjøpte i 2008.

Men i et intervju med Reuters sier Edward Screven, Oracles sjefarkitekt, at Oracle øker sine investeringer i MySQL på alle fronter.

Først og fremst virker det som om Oracle nå vil gjøre MySQL til en hovedutfordrer til Microsoft SQL Server, rettet mot små og mellomstore bedrifter og for bedrifter som drifter egne nettsteder.

- MySQL konkurrerer mye og ofte med SQL Server. Det er fornuftig for oss som et selskap å sikre at den stiller på samme linje som SQL Server, sier Screven. Han legger til at selskapet allerede har begynt å gi MySQL ny funksjonalitet.

Screven presenterte noen av nyhetene under O'Reilly MySQL Conference i Santa Clara, California, denne uken. Ifølge InfoWorld sa Screven at MySQL har noen egenskaper som Oracle-databasene ikke har.

- Den er liten, det er enkel å installere. Det det er enkelt for utviklere å komme i gang med den, sa Screven.

Det nå integrerte MySQL- og InnoDB-teamet skal allerede ha oppnådd å gi MySQL en ytelsesforbedring på opptil 35 prosent for MySQL-databaser som opererer med flere hundre samtidige forbindelser. En kommende versjon av MySQL, trolig 5.5, vil få ytelsesforbedringer som følge av mer finkornet låsing av rader og ved å unngå noen konfliktene knyttet til tabeller.

Ifølge Eweek fortalte Screven dessuten at InnoDB heretter vil være standard database i MySQL, i stedet for MyISAM. Ifølge Screven bruker de fleste allerede InnoDB, som blant annet har støtte for transaksjoner. MyISAM vil likevel fortsatt støttes. Det vil derimot ikke lagringsmotoren Falcon, som først og fremst ble opprettet som et svar på at Oracle i sin tid kjøpte InnoDB.

Til Eweek sier Screven at Oracle i framtiden vil gjøre det enklere for brukere å migrere data mellom MySQL og Oracle-databasene, i tillegg til å gjøre Oracle-funksjonalitet som Secure Backup, Enterprise Manager og Audit Vault tilgjengelige for MySQL.

Oracle har nå gitt ut MySQL 5.5 beta. I tillegg til bedre ytelse, loves også bedre stabilitet og skalerbarhet. Flere detaljer finnes på denne siden.

Som følge av misnøye med hvordan Oracle til nå har tatt vare på MySQL, har tidligere MySQL-ansatte og medlemmer av MySQL-fellesskapet begynt å utvikle MySQL i egne retninger, under navn som MariaDB og Drizzle.

Screven sier til InfoWorld at han ønsker disse aktørene lykke til, men mener det vil kunne bli vanskelig for disse aktørene å kunne gi den formen for kommersiell støtte som kundene trenger for produksjonssystemer.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.