BEDRIFTSTEKNOLOGI

– MySQL skulle ikke selges til Oracle

Nå håper «Monty» Widenius at databasesystemet vil død ut.

Bilde: Sebastian Bergmann/Creative Commons
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. mai 2013 - 13:40

Da Sun kjøpte MySQL i 2008, var det en del av avtalen at de aldri skulle selge det til Oracle, forteller Ulf Michael «Monty» Widenius i et intervju med Computing. Widenius grunnla MySQL i 1995.

– Men at Sun ville bli solgt til Oracle, var noe ingen hadde drømt om, sier Widenius. Men dette skjedde bare to år etter at MySQL ble solgt til Sun.

– Jeg tenkte aldri at MySQL ville bli kjøpt av en kjøper som potensielt ikke ville bry seg om MySQL og ville tjene på å drepe MySQL framfor å holde den i live, forteller han.

Siden 2009 har Widenius jobbet med MariaDB, som er laget med utgangspunkt i MySQL, men med en del ny funksjonalitet.

Nylig ble Monty Program Ab, selskapet til Widenius, fusjonert med finske SkySQL, et selskap som har satset på salg, support og opplæring i tilknytning til MySQL. En rekke ansatte i begge de to selskapene har sin fortid fra MySQL AB.

Ifølge Computer ønsker Widenius nå at MySQL vil forsvinne innen de neste fem årene, for å bli erstattet av nettopp MariaDB.

Det er flere aktører som i år har kunngjort en overgang fra MySQL til MariaDB, som skal være hundre prosent kompatibel med MySQL 5.5. Den mest kjente aktøren er Wikipedia.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.