MySQL tyr til kildekode fra Microsoft

Åpen kildekodeverktøyet MySQL har valgt kildekode fra Microsoft i sin kommende versjon 4.1.

Åpen kildekodeverktøyet MySQL har valgt kildekode fra Microsoft i sin kommende versjon 4.1.

For to år siden så Microsoft på åpen kildekode nærmest som en ærekrenkelse og som et angrep mot selve eksistensen av kommersiell programvare. I det siste har det foregått en stille omvending, og tradisjonelt praktiske Microsoft har falt tilbake på sitt vanlige kriterium om hensiktsmessighet. Windows er, tross alt, en viktig plattform også for utviklere av åpen kildekode.

I april og mai la Microsoft ut henholdsvis verktøyene Windows Installer XML (WiX) og Windows Template Library (WTL) ut på SourceForge som åpen kildekode. I slutten av september slapp Microsoft sin første applikasjon i åpen kildekode, FlexiWiki som brukes til å lage brukerredigerte nettsider etter WikiWiki-standarden.

    Les også:

Opphavet til den svært utbredte åpen kildekodedatabasen MySQL har nettopp varslet at kildekoden til Windows Installer XML i skal innlemmes i MySQL versjon 4.1, og erstatte Windows-installereren som MySQL selv har utviklet.

I artikkelen The all-new MySQL Server Windows Installer begrunner Michael G. Zinner, en av de ledende MySQL-utviklerne, bruken av Microsofts kildekode slik:

– Vi byttet til WiX av to grunner. For det første er det en åpen kildekodeprosjekt. For det andre lar det oss håndtere hele Windows-prosessen på en fleksibel måte, med skripter.

Til ZDNet sier en utvikler hos MySQL-konkurrenten PostgreSQL at de ikke vil slå følge, siden de er fornøyd med den Windows-installereren de har.

Microsoft sier de etter hvert vil legge flere utviklingsverktøy ut i åpen kildekode.

Til toppen